Kvinnliga jazzmusiker och sångerskor har alltid stått lite i skymundan för sina berömda manliga kollegor! Vi tycker att det skulle vara kul att spela med kvinnliga förtecken för vår publik under 2022 och framåt och vi kom fram till att Ladies in Jazz dels ger en inblick i några av de stora kvinnliga rösterna – dels ger oss möjlighet att framföra några av våra verkliga favoriter! Vår publik kommer att få lyssna till låtar som alla känner igen – men också till några pärlor som kanske inte spelas så ofta!

Ella Fitzgerald är allas favorit och det krävs visst mod för att ge sig på några av hennes pärlor – men ni skall vara beredda på riktigt sväng när Malin kommer loss med sina scat-solon!

Sen kan vi stampa in nästan vilken evergreen som helst och säja att Billie Holiday gjort den och det är förmodligen rätt! Fantastiskt så många inspelningar det finns med Billie – en av de riktigt stora!

Alice Babs har vi ägnat ett helt konsertprogram åt, men vi kan ju inte låta bli att återkomma till några av hennes pärlor! Sjung med om ni minns!

Stacey Kent har också gjort massor av musik. Jag minns speciellt en konsert med henne i Höör Jazz gamla källarjazzklubb – så rökigt att det knappt gick att se henne från tredje raden! Malin kommer att ge sin tolkning av några av Staceys’ pärlor!

Monica Z har vi också ägnat ett helt konsertprogram åt – men precis som med Alice Babs är det omöjligt att göra Ladies in Jazz utan att återkomma till Monica! Malins favorit? Vi kan fortsätta såhär, men nu skall vi inte avslöja allt – förutom att Lisa Nilsson är en annan favorit som vi kommer ge utrymme i konserten! Välkomna, luta er tillbaka, gunga och sjung med och minns pärlorna!